Sprijin de la Guvern pentru aeroporturile din Moldova

Guvernul a aprobat un memorandum pentru sprijinirea aeroporturilor care s-au confruntat cu dificultati financiare in perioada pandemiei. Actul normativ stabilește o schemă de ajutor de stat în cuantum total de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanțate aeroporturile eligibile care se confruntă cu deficit de lichiditate, respectiv aeroporturile din Iași, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava și Timișoara.

Ajutoarele de stat vor putea fi acordate numai până la data de 30.06.2022, în conformitate cu prevederile „Cadrului Temporar pentru măsuri de Ajutor de Stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19”, emis de Comisia Europeană și numai în condițiile notificării și autorizării până la acea dată de către Comisia Europeană.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de subvenții alocate prin bugetele consiliilor județene, în cazul aeroporturilor regionale de interes local și, respectiv, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în cazul aeroportului din Timișoara, și vor putea fi plătite până la 24.12.2022.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!