Sprijin consistent pentru Ucraina. Cum va imparti SUA cele 40 miliarde de dolari aprobate de Congres

Președintele Joe Biden a semnat o lege privind creditele suplimentare pentru Ucraina, care permite o plata de peste 40 de miliarde de dolari din bugetul țării pentru a răspunde agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Reprezentanților pe 10 mai de o majoritate covârșitoare a parlamentarilor (368 față de 67 de membri ai Congresului). După mai bine de o săptămână de deliberări în camera superioară a Congresului SUA, joi, actul a fost adoptat cu 86 de voturi pentru și 11 împotrivă.

Pentru măsurile de răspuns la invazia rusă a Ucrainei este prevăzută alocarea de 40,1 miliarde de dolari. Fondurile vor fi alocate prin Departamentul de Justiție al SUA, Pentagon, Comisia de Reglementare Nucleară, Departamentul Sănătății și Servicii Umane, Departamentul de Stat, USAID, Departamentul Agriculturii și Departamentul Trezoreriei.

Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională subliniază nevoile pentru care vor fi cheltuite cele 40 de miliarde de dolari alocate Ucrainei de către Statele Unite.

„6 miliarde de dolari sunt destinate armelor, sprijinului de informații, instruirii și alte asistențe de securitate pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

8,7 miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru a reface stocurile de arme transferate în Ucraina.

3,9 miliarde de dolari vor fi folosiți pentru a finanța operațiunile Comandamentului European, inclusiv sprijinul pentru informații.

11 miliarde de dolari sunt destinate armelor, echipamentelor militare și de apărare pe care președintele american Joe Biden le va putea trimite în Ucraina printr-o procedură rapidă, fără un alt acord cu Congresul.

13,8 miliarde de dolari au fost aprobate pentru Departamentul de Stat al SUA. Cea mai mare parte a sumei va fi transferată către Fondul de Sprijin Economic pentru a ajuta Guvernul Ucrainei să-și continue activitatea.

4,4 miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru aprovizionarea cu alimente către Ucraina și alte țări.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!