Sportivul Avram Iancu vrea să stabilească pe lacul Balaton din Ungaria un nou record mondial la înot

Avram-Iancu

Bibliotecarul Avram Iancu a plecat vineri spre Lacul Balaton, din Ungaria, unde intenţionează să stabilească un nou record mondial. Polisportivul din Petroşani își propune să străbată acest lac de două ori, încontinuu, timp de trei zile şi trei nopţi.

Sportivul s-a pregătit pentru momentul ce începe pe 18 iulie, la ora 10.00, din Marina Kenese Balaton, locul în care Avram Iancu şi-a propus să ia startul în încercarea de a stabili un nou record mondial.

„M-am antrenat foarte mult pentru acest moment. Pe lângă pregătirea zilnică, am avut zece antrenamente oficiale în diferite locuri din România, cum ar fi lacurile Cinciş, Bicaz, Ştiurţ, Tarniţa, pe canalul Bega sau în Bucureşti, pe râul Dâmboviţa. Mă simt pregătit pentru ceea ce va urma”, a declarat Iancu.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.