Sportivii și elevii de top din Vrancea, premiați în cadrul galei „Olimpicii pe primul loc!”

2premiere

Consiliul Județean Vrancea a premiat tinerii care s-au remarcat în acest an prin rezultate meritorii la competițiile sportive naționale și internaționale, precum și elevii care au obținut premii la concursurile școlare naționale în anul școlar 2020 – 2021 în cadrul galei de tradiție „Olimpicii pe primul loc!”.  

”Felicitări pentru rezultatele obținute și felicitări celor care vă susțin și fără de care talentul vostru ar fi doar un foc de artificii: părinții, profesorii, antrenorii. Sunt onorat să fiu în aceeași sală cu voi. Consiliul Județean Vrancea susține cu tărie fenomenul sportiv și competițional și sportivii de performanță, dar și elevii de excelență și vă asigurăm de tot sprijinul nostru. Mă înclin în fața voastră, pentru că voi sunteți viitorul! Să nu renunțați niciodată la ceea ce v-ați propus! Vă urez mult succes și multe rezultate frumoase!”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu, Iulia Trestianu, canotoarea Larisa Bogdan și judoka Laris Borș au devenit campioni europeni, iar ceilalți sportivi și elevi premiați astăzi au câștigat titluri naționale și premii la concursurile naționale de matematică Lumina Math. Premiată a fost și echipa de fotbal în sală Sportul Ciorăști, promovată în prima ligă a României.  

Consiliul Județean Vrancea a decis să suplimenteze față de alți ani atât sumele alocate premierii sportivilor, cât și cele alocate antrenorilor, una din obligațiile administrației județene fiind aceea de a sprijini activitățile sportive. Suma totală alocată de Consiliul Județean Vrancea pentru premierea sportivilor și elevilor de astăzi este de 138.000 de lei.  

Consiliul Județean a susținut sportul vrâncean în acest an la un alt nivel față de anii anteriori, prin alocări consistente, pentru: competiția „Superliga copiilor la fotbal” (100.000  lei), Turul Vrancei la ciclism (etapa națională organizată de Federația Română de Ciclism) și prin începerea demersurilor pentru înființarea la Focșani a filialei Universității Naționale de educație Fizică și Sport București.  

Tot astăzi a avut loc și premierea de către Consiliul Județean Vrancea a 9 elevi din cadrul Centrelor de Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, Mihălceni și Măicănești, aflate în subordinea administrației județene. Câștigătorii au primit fiecare câte o tabletă datorită  obținerii primelor locuri la concursul de desene „Cine ne otrăvește aerul?”, în cadrul campaniei de conștientizare pentru un mediu mai curat derulată de CJ Vrancea, intitulată „Să respirăm un aer curat!”.  

În cadrul evenimentului au fost premiați 98 de elevi și sportivi care au făcut cunoscut numele Vrancei în toată România, dar și în Europa, prin performanțele realizate.