Sport și lectură la Bibliotecă

foto_carte

Lectura, o formă de fericire

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfasoara si in luna august activitati la sediul institutiei adresate atât copiilor, cât și adulților. Printre acestea Cinemateca pentru copii: „Povești din cărți și filme de povești”, „Biblioteca de Sport”: salsa și bachata si „Ascultă-ți” bibliografia!. De precizat ca participarea la toate activitățile organizate de bibliotecă este gratuită.

Chiar daca vacanta mare este in toi, cei mici si cei mari se pot delecta cu activitati interesante pregatite si desfasurate de reprezentantii Bibliotecii Judetene Gheorghe Asachi din Iasi.

”Invităm copiii (dar ne bucurăm și de prezența părinților sau a bunicilor) în fiecare zi de joi, cu începere de la ora 11.00, la Secția pentru Copii de la sediul central (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10), la
„Povești din cărți și filme de povești”. Vor putea fi vizionate filme de animație, aflate în colecțiile bibliotecii: „Sofia Întâi, gata să devină Prințesă”, „Neînfricată”, „Burețelul Bob și Coroana Regelui Neptun” sau „Wall E” sunt propunerile noastre. Tot aici au loc și sesiunile Clubului de lectură cu voce tare „Book-uria lecturii”, care se desfășoară și în luna august, în fiecare miercuri, între orele 11.00 și 13.00. Personajele din cărțile citite sunt înlocuite de actorii Școlii de Teatru „ProfessArt” din Iași, coordonați de actrița Luiza Cupceac”, a precizat Mihaela Morariu, Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR.

Joi, 9 august 2017, începând cu ora 16.00, pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare) are loc a doua sesiune a proiectului „Biblioteca de Sport”. După sesiunea de yoga de la prima întâlnire, acum ne relaxăm cu salsa și bachata, cu Augusto Perez, instructor la Școala de Dans Bel Art din Iași.