Spitalul Regional de Urgenţă, pe ultima turnantă

Foto_Mihai_Chirica

Primarul Mihai Chirica a participat ieri, la sediul Băncii Europene de Investiții din București, la o întâlnire de lucru care a avut drept scop pregătirea cererii de finanțare pe care Ministerul Sănătății o va depune pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași. La discuții au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Băncii Europene de Investiții și ai consultanților contractați de aceasta, alți reprezentanți ai municipalității și ai altor instituții implicate în proiect.

Primăria Municipiului Iași a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016. Municipalitatea ieșeană a realizat studiile de urbanism, de arpentaj cadastral (ridicarea topografică) și geotehnic și a obținut toate avizele necesare. Astazi, edilul a declarat ca Spitalul Regional de Urgente va fi unul ultramodern si  va detine toate specialitatile unei unitati medicale de urgenta.

Conform draftului Studiului de Fezabilitate, prezentat public la Iași de către experții Băncii Europene pentru Investiții, Spitalul Regional de Urgență va dispune de 850 de paturi și de 2.923 de angajați, numărul anual de pacienți fiind estimat la 100.000. Suprafața construită desfășurată a unității medicale va fi de 118.359 metri pătrați, lucrările urmând să înceapă în primul trimestru al anului 2020. Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național (celelalte două fiind Craiova și Cluj – Napoca).