Spitalul Regional de Urgență – încă 100 de milioane

foto_spital

Finantarea viitorului Spital Regional de Urgenta a fost suplimentata cu 100 de milioane de euro, prin introducerea unei noi axe, special destinata acestui proiect.

Astfel, din axe de finantare care au ramas neconsumate s-au distribuit fonduri pentru proiectele eligibile care au nevoie de finantare. Decizia a fost luata in cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional 2014 – 2020, desfasurata la Tulcea, in prezenta reprezentantilor Comisiei Europene, Ministerului Dezvoltarii Regionale, si ai Regiunilor de dezvoltare din Romania. Regiunea de Nord Est a fost reprezentata de Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, in calitate de presedinte al Consiliului de Dezvoltare al ADR Nord Est.

„Exista axe de finantare unde rata de absorbtie este redusa, asa incat, s-a luat decizia de a redirectiona o parte din sume. Spitalele regionale care se vor construi au mare nevoie de fonduri asa incat in cadrul intalnirii, la redistribuiri, am decis sa le alocam fonduri prin infiintarea unei axe speciale.” a declarat seful Consiliului Judetean Maricel Popa.

Programul Operational Regional, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, a fost aprobat de Comisia Europeana in iunie 2015 si reprezinta unul dintre cele mai mari programe de investitii din Romania.