Spitalul pentru Copii are undă verde

foto_spital

Consiliul Județean Iași a primit o veste buna din partea Agenției pentru Dezvoltare Nord Est. Proiectul depus în vederea extinderii și dotării Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași a fost admis în ”următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară”.

Valoarea totală a proiectului trece cu putin peste 12 milioane de lei, Consiliul Județean participând cu aproximativ 5 500 000 de lei. Durata pentru realizarea lucrărilor este de 31 de luni.
Investiția propusă de CJ prevede extinderea construcției în care își desfășoară activitatea Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” și crearea unei infrastructuri care să corespundă necesităților actuale ale unei astfel de secții- tratarea imediată a pacienților, dar și instalarea și utilizarea de aparatură performantă.

Acum, UPU Sf. Maria funcționează într-un spațiu de 98 de metri pătrați, insuficient pentru desfășurarea actului medical în condiții moderne. Noua clădire va avea o
suprafață de 2281 de metri pătrați.

După finalizarea investiției, în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii își vor desfășura activitatea 176 de cadre medicale. Anual, în UPU Sf. Maria sunt tratați aproximativ 40.000 de pacienți din toate județele Moldovei.