Spitalul Parhon, Centru de Excelență pentru bolnavii cu afecțiuni renale

parhon

În ultimii ani, sute de persoane au fost beneficiarii unor intervenții de transplant de la donatori vii sau cadaverici, iar acum pot duce o viață normala datorită echipei medicale de la Spitalul Parhon din Iași. Aici, vin pacienți din toată regiunea Moldovei cu boli grave care, de cele mai multe ori, necesită intervenții complexe așa cum sunt transplanturile renale.

Spitalul Clinic Parhon din Iași tratează cele mai grave cazuri din toată Moldova, rezultatele echipei medicale fiind apreciate la nivel național și internațional. Acum, conducerea spitalului dorește să depună toate formalitățile pentru ca unitatea să devină un Centru de Excelență în tratarea pacienților cu boli de rinichi.

Noi în acest moment facem demersurile pentru a deveni un Centru de Excelență cu titulatura oferită de Ministerul Sănătății. Funcționăm ca un spital regional în această patologie la nivelul Moldovei. Avem o experiență vastă în domeniul medical cu o bună pregătire profesională, a spus Bogdan Cojocaru, directorul Spitalului Clinic Parhon Iași.

În această perioadă au loc zilele spitalului, eveniment la care participă specialiști din domenii precum nefrologie, urologie, transplant renal, terapie intensivă și geriatrie.

Ne bucurăm de interesul manifestat de întreg colectivul medical aflat în cadrul spitalului nostru pentru participare, atât a cadrelor didactice, a medicilor, a asistenților medicali. Avem convingerea că rezultatul final al acestui va aduce o îmbunătățire a activității medicale a planurilor terapeutice cât și a planurilor de îngriji, a mai spus Bogdan Cojocaru, directorul Spitalului Clinic Parhon Iași.

Evenimentul este la prima ediție și este organizat de Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon Iași” sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.