Spitalul Municipal Bacău a fost trecut la Consiliul Județean

Spital

Consiliul Local Bacău a aprobat propunerea de a trece imobilele Spitalului Municipal din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului. Astfel, de finanțarea finalizării spitalului se va ocupa Consiliul Județean.

Președintele Valentin Ivancea, prezent la ședință, a spus că se va încerca includerea acestui obiectiv în PNRR iar, dacă nu se va reuși, se va căuta altă soluție de finanțare. Opt consilieri locali – de la PSD, PPU-SL, PER, Pro România și un independent – au propus un poroiect de hotărâre privind transferul de proprietate către Consiliul Județean.

Ulterior, PNL a a nunțat că este de acord cu această propunere. „Am ales să susținem varianta care ne oferă nouă, băcăuanilor – în acest moment cel puțin – cele mai mari șanse de a vedea finalizată structura fostului Spital Municipal, din alte fonduri decât cele locale. Avem șansa finalizării acestui obiectiv, prin integrarea sa în Spitalul Județean de Urgență Bacău”, a declarat Mircea Fechet, președintele organizației județene a PNL.

„Au trecut 15 ani de la începutul lucrărilor. Ne aflăm practic în al doisprezecelea ceas. Este nevoie să lăsăm orgoliile deoparte. Nu contează cine mai taie panglica. Este important să luăm cele mai bune decizii, având în vedere că în acest moment există posibilitatea, ca prin fonduri europene și prin Programul Național de Redresare și Reziliență, această investiție să se finalizeze”, a comentat și viceprimarul Liviu Miroșeanu.

În această situație, proiectul de transfer a fost aprobat cu o singura abținere, chiar dacă primarul Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu a încercat să convingă consilierii că spitalul ar trenbui să rămână al municipiului sau măcarca un credit luat de municipiu pentru a fi folosit la construcția spitalului să fie preluat la plată de către Consiliul Județean.