Spitalul mobil va fi ridicat in 2 saptamani

Sharing is caring!

Primele TIR-uri care transporta spitalul mobil au ajuns la Iasi. Astazi s-au efectuat formalitatile vamale si a inceput descarcarea lor pe platforma amenajata de la Letcani. Unitate medicala mobila va avea 250 de paturi, din care 100 sunt echipate cu aparatura necesara pentru terapie intensiva.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: “Se dublează numărul de paturi de la terapie intensivă la nivelul judetului Iasi si a zonei Moldovei. Va trebui să luăm în considerare si faptul că începând cu august, septembrie, vor fi, asa cum stiti foarte bine, gripa sezonieră, rujeola, meningitele care se vor trata la Spitalul de Boli Infectioase. Noi trebuie să scoatem toti pacientii de la Boli Infectioase să-i aducem aici, toti pacientii de Covid, pentru a dezinfecta spitalul. Sunt spitale blocate, cum e Spitalul Judetean de la Piatra Neamt în care sunt 60 de pacienti pozitivi de Covid si tot spitalul este blocat. Trebuie să analizăm si bolnavii cronici care nu mai pot să efectueze tratamentele si controalele si atunci este o problemă foarte mare”.

Spitalul are prevazute si locuri de cazare pentru personalul medical, iar acestora li se va asigura si transportul.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: “In acest spital, care este un spital complex începând de la generator de curent, apă, până la terapie intensivă si sală de operatii, sală de nastere, policlinică, sală de sterilizare. Totodată vom avea si laborator pentru analize în acest spital, sală de mese, spălătorie absolut tot ceea ce este necesar va fi în acest spital, precum si cazarea pentru cadrele medicale care vor deservi spitalul. Vom asigura si transport pentru cadrele medicale“.

Presedintele CJ a precizat ca montarea unitatii medicale va fi finalizata pana la 10 iunie. Va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, care au sistem de ventilație prin presiune negativă.
Unitatea medicală va avea triaj, UPU şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale şi bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţii, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen, zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical.

shares