Spitalul Mobil este finalizat, dar nu poate primi inca pacienti

DSC_7319

Zile cu numar record de cazuri. Medicii anunta ca in spitale nu mai sunt locuri libere, in timp ce unitatea mobile de la Letcani nu are aviz de mediu nici la ora actuala. Revoltat de situatie, presedintele Consiliului Judetean Iasi a declarat public ca daca pana luni, unitatea medicala nu va primi avizul de functionare de la toate institutiile, va intra in greva foamei.

Noi vizite la spitalul modular de la Letcani.  Medicul Tudor Ciuhodaru a tras primul semnalul de alarma in privinta situatiei din unitatile medicale iesene.

dr.Tudor Ciuhodaru- medic primar , medicina de urgenta

Am avut ieri cel mai mare numar de infectari din istoria acestei pandemii. Nu mai avem capacitate de terapie intensive si se trag semnale in fiecare zi pe aceasta tema. Iar de patru zile, un spital care ar putea sa trateze cazuri severe din intreaga Romanie este tinut inchis.  

Desi este utilat si dotat cu aparatura medicala, unitatea are doar avizul de la DSP. Celelalte avize momentan intarzie sa apara.

Maricel Popa- presedintele Consiliului Judetean Iasi

Dupa ce l-am construit, in luna august, au aparut si primele probleme. La inceput nu s-a crezut ca va exista acest spital si apoi au ajuns primele containere, apoi s-a primit si autorizatia vinerea trecuta. Am asteptat ca luni sa intre pacientii, am dezinfectat si facut toate circuitele medicilor. Insa intarzie de mult timp autorizatia de la mediu.

Presedintele consiliului judetean a amenintat ca va face greva foamei in fata ministerului daca luni nu va intra in spital primul pacient Covid.