Spitalul mobil duce lipsă de personal medical

DSC_7312

In continuare este nevoie de personal medical la spitalul mobil de la Letcani. Managerul Spitalului de Boli Infectioase sustine ca nu va fi refuzat nici un pacient pentru internare in spital, chiar daca nu sunt suficiente cadre medicale. Acesta a vorbit si despre faptul ca la spital se face non stop o monitorizare a tensiunii si se vor monta parazapezi.

Capacitatea maxima de ingrijire a pacientilor este de 48, insa personalul  este insuficient.

Dr. Florin Rosu, manager Spital Boli Infectioase

Tinand cont ca am marit capacitatea prin care putem sa ventilam pacientii, putem sa admitem si mai multi pacienti in terapie intensiva, dar pentru o ingrijire corespunzatoare, o ingrijire asa cum merita pacientul in general si fara doar si poate pacientul roman, avem nevoie de personal medical trainuit pe terapie intensiva si trainuit pe boli infectioase.

Chiar daca nu vom avea suficient personal medical astfel incat sa ne incadram in normativ, nu vom refuza nici un pacient si vom face in asa fel incat fiecare pacient sa aiba parte de ingrijirea corespunzatoare de terapie intensiva si sa nu aiba nici un moment de suferit din acest punct de vedere.

Doctorul Florin Rosu, managerul Spitalului Mobil Letcani a mai precizat ca unitatea medicala inca nu functioneaza la capacitate maxima si pe parcurs pot sa mai apara sincope. Pentru curentul electric s-a montat un sistem de monitorizare permanenta, pentru evitarea problemelor energetice. In aceasta perioada vor fi montate si parazapezi pentru protectia spitalului.

Dr. Florin Rosu, manager Spital Boli Infectioase

De o saptamana monitorizam orice cadere de tensiune, la nivelul spitalul. Am montant o aparatura speciala, in lumea medicala se cheama un holter, o monitorizare permanenta, 24 din 24, sa vedem daca exista intr-adevar caderi de tensiune. Astfel incat, sa preintampinam o problema din punct de vedere energetic.

Spitalul de la Letcani se afla intr-o zona neporotejata. Este un spital aflat in camp. Cu sprijinul Consilului Judetean am discutat si acest easpecte si se vor monta niste parazapezi, astfel inca spitalul sa fie protejat.

La Spitalul de la Letcani, cat si la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi exista capacitatea de a fi tratati toti pacientii care au nevoie de internare.