Spitalul mobil de la Lețcani sabotat cu rea intenție în valul 4

spital letcani

Senatorul PSD Maricel Popa a acuzat într-o emisiune la Tele M că problema frigului din saloane la spitalul mobil de la Lețcani a apărut din cauza obedienței față de actualul președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe. Acesta a mai menționat că unitatea mobilă, închiă aproape 8 luni de zile a fost operaționalizată după intervenția lui Raed Arafat.

Maricel Popa susține că Spitalul Mobil de la Lețcani și-a dovedit utilitatea în urma intervenției lui Raed Arafat. Cum spitalele ieșene erau copleșite de bolnavi în timpul valului 4, unitatea a fost redeschisă în doar câteva zile.

„Este adevărat că ministrul Tătaru, anul trecut, ajutat de președintele Costel Alexe și-a adus aportul ca să împiedice deschiderea spitalului, că ei l-au considerat electoral. Nu a fost un spital electoral, ci a fost un spital pentru a salva viețile ieșenilor. A stat închis datorită unora care nu au vrut să deschidă spitalul. Am fost în audiență la doctorul Arafat să-i explic că-i mint cei din Iași si a pus mâna pe telefon și a sunat-o pe doamna profesor Cimpoeșu și pe domnul Cepoi. Când și-a dat seama că se apropie un dezastru a dat ordin de ministru, a trimis echipa de militari de la Brașov și a deschis spitalul în 4-5 zile.”, a declarat Maricel Popa.

Unitatea mobilă de la Lețcani a fost sabotată din Iași, susține Maricel Popa, de persoane obediente față de președintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

„Luni au plecat cei de la armată, marți au făcut circ. Au luat 20 și ceva de pacienți și i-au mutat înapoi la Boli Infecțioase. Au spus că este frig, dar au lasat ușile deschise. Poți să faci foc în mijloc, nu ai cum să încălzești dacă lași ușile deschise. De ce au mutat 27 și au lăsat 30 și ceva de pacienți la ATI? Cine vrea să urmarească a văzut că este rea intenție, obediență și circ. Două luni de zile nu au sărit siguranțele, nu s-a întâmplat nimic, a fost normal. După ce au plecat cei de la armată care și-au îndeplinit sarcinile, de a doua zi a fost o problemă.”, a zis Maricel Popa.

Maricel Popa a cerut ca tema spitalului mobil să nu mai fie politizată în viitor.