Spitalul mobil Covid-19 de la Iași. Sănătatea pe primul plan. Viața are prioritate!

DSC_7309

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Am promis, am făcut. Foarte puțini sunt cei care credeau că acest proiect poate deveni realitate în doar câteva luni. Practic, a fost construit de la zero un spital care salvează vieți omenești. Traversăm o perioadă grea, în care sănătatea trebuie să fie pe primul plan. Regiunea noastră avea nevoie de un astfel de proiect. Prin această investiție vom decongestiona celelalte spitale din Iași, dar și din Moldova.

Spitalul mobil este unic în țară și în Europa. Cele peste 100 de paturi de terapie intensivă îl fac utilizabil pentru orice situație de urgență sau calamitate naturală.

Este singurul spital care dispune pentru toate cele 256 de paturi din dotare de sistem de presiune negativă, care reduce practic aproape de zero riscul contractării de infecţii bacteriene sau de altă natură.

Din cele 256 de paturi, 103 sunt pentru terapie şi trei paturi de terapie pentru blocul operator. Acestea sunt dotate cu ventilatoare, injectomate, şi absolut tot ce presupune un pat de terapie intensivă. Acest spital mobil are sală de operaţie, sală de naşteri, sală de sterilizare, farmacie, depozite, policlinică, laboratoare pentru mai multe tipuri de analize, inclusiv PCR, radiologie dotată cu un computer tomograf fix şi un aparat de radiologie mobil care se poate deplasa inclusiv în zonele de terapie intensivă. Practic, spitalul dispune de toate dotările pentru a funcţiona de sine stătător aici sau în altă locaţie.

Facem toate eforturile necesare pentru funcționalizarea spitalului. Sper ca autoritățile statului să nu întârzie autorizarea unității medicale.

Am dispus în regim de urgență atribuirea în folosința Spitalului mobil de la Lețcani a două ambulanțe, precum și acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și a celui detașat la Spitalul Mobil.

Continuăm Împreună!

Iașul pe drumul cel bun!

#PeDrumulCelBunIașul beneficiază de cel mai modern Spital mobil Covid-19! Viața are prioritate!Sănătatea pe primul loc!#ContinuămÎmpreună

Publicată de PSD Iasi pe Sâmbătă, 12 septembrie 2020