Spitalul Judetean Vaslui a raportat 410 cazuri de infectii nosocomiale in 2023 dar sefii unitatii medicale sustin ca multe dintre ele au fost importate de la alte spitale

Intalnire de lucru la Spitalul Judetean Vaslui la care au participat prefectul judetului, reprezentanti ai DSP Vaslui si Consiliul Judetean. Potrivit prefectului Daniel Onofrei, in ceea ce privește gestionarea infecțiilor intraspitalicești, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui incidența acestora a fost de 2%.

A fost prezentat un sistem activ de monitorizare a acestor infecții, cu un total de 410 cazuri raportate în 2023, 136 de infecții respiratorii, 293 digestive și restul de natură chirurgicală. Reprezentanții unității medicale au menționat că o parte dintre aceste infecții sunt importate de la alte unități spitalicești.

Infecție nosocomială, sau infecție intraspitalicească, este acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital și se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat.

Unul dintre punctele discutate a fost proiectul transfrontalier propus pentru implementare la această unitate medicală. El vizează dezvoltarea unui sistem eficient de neutralizare a deșeurilor ecologice, beneficiind de două tocătoare cu o capacitate de 350 de litri fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *