Spitalul Județean Suceava va furniza asitență medicală necesară refugiaților

spital suceava

 În baza Ordonanței de Urgență adoptată de Guvernul României referitor la acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, Spitalul Județean Suceava va intreprinde toate măsurile necesare posibile pentru a furniza asistență medicală necesară cetățenilor veniți din zona de conflict.

În cursul zilei de astăzi a fost efectuată o sedință de chimioterapie unei paciente cu cetățenie ucrainiană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Național de Oncologie. Mâine urmează să se prezinte alți doi pacienți cu afecțiuni oncologice, pentru ședințe de chimioterapie și introducerea în program. Pacienții trebuie să obțină un număr de identificare de la Centrul de Imigrari și pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul spitalului județean, urmând ca înregistrarea în Programul Național să fie facută de medicii secției.

Asigurăm cetățenii veniți din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unității de Primire a Urgențelor precum și în cadrul tuturor secțiilor spitalului, din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale, care se pot asigura la nivelul Spitalului Județean „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava și la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depășesc competențele sau dotările spre alte centre, conform legislației în vigoarea.