Spitalul Județean Neamț solicită sprijin financiar de la populaţie pentru reabilitarea secţiei ATI care a ars în 2020

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a făcut un apel către populaţie să sprijine financiar reabilitarea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) care a ars într-un incendiu în noiembrie 2020. Aceștia au anunțat că o parte din sumă a fost strânsă iar primele lucrări de reabilitare a secţiei au început. În prezent, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” din donaţii.

„În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG dedicat, Fundaţia pentru Copii Alex Zamfir, a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare. Orice contribuţie, fie ea mare sau mică, aduce o schimbare pozitivă. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI, esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru”, este mesajul transmis de SJU Piatra-Neamţ, informează Agerpres.

Conducerea SJU a anunţat că, după reabilitarea secţiei ATI din spital, Spitalul Modular va fi destinat pacienţilor oncologici, având în vedere că această secţie este în curs de reabilitare. Astfel, Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18,30, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 pacienţi, iar două cadre medicale au suferit arsuri. Alţi 6 pacienţi, dintr-un salon alăturat celui în care a izbucnit incendiul, au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care era unitate suport COVID. Dintre cei 6 pacienţi transferaţi, doar unul singur a supravieţuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *