Spitalul Județean Galați va avea un heliport medical pe care se va putea ateriza și noaptea

IMG_7542

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical și extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” cu încă un etaj.

Licitația a fost adjudecată de către Asocierea S.C. Rbx Electric Flash Led S.R.L.&S.C. Edlex Pro Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Județean.

“Vom construi la Galați primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24.

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean și va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede la serviciul de urgență.

De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unității medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată și cu sisteme moderne de acces.

Din păcate, pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Heliportul medical va avea o suprafață de 595 de mp, la care se adaugă spațiile necesare pentru personalul medical. Vor exista și două lifturi exterioare, unul pentru heliport și celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgențe. După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unității medicale va avea 466 de locuri. Până la emiterea ordinului de lucrări și închiderea parcării mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de șantier și obținute diverse avize și autorizații. În funcție de aceste proceduri va fi anunțată ulterior data închiderii parcării.