Spitalul Județean de Urgență Suceava nu mai are niciun pat disponibil la ATI

pat-spital-6-scaled

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are niciun pat disponibil în Secţia ATI pentru pacienţi COVID, iar în judeţ sunt internaţi 351 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 76 au forme severe sau grave ale bolii.

Potrivit Prefecturii Suceava, în judeţ, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu COVID-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 561 pacienţi internaţi în SJU Suceava, 194 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 103 pacienţi sunt în zona tampon şi 264 pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Din cei 194 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 96 prezintă forme medii ale bolii, 22 prezintă forme uşoare, 56 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

SJU Suceava dispune, în prezent, de 349 paturi libere, dintre care 27 pentru pacienţi COVID, 228 în sectorul non-COVID şi 94 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienţi COVID, dar sunt 31 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi COVID.

În Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 91 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi un număr de 37 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, iar la Vatra Dornei sunt internaţi cinci pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi şapte persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 22 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi patru persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internaţi doi pacienţi cu COVID-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.