Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost dotat cu aparatura de ultimă generație

image-2020-05-17-24002114-41-spitalul-din-piatra-neamt

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, primul spital din Moldova ce dispune de o solutie de ultima generatie pentru automatizarea laboratorului de analize medicale.

Medicina evolueaza continuu iar pacientii romani merita acces la cele mai bune tehnologii disponibile la ora actuala. In multe cazuri, Laboratorul de analize medicale nu primeste atentia necesara din punct de vedere al tehnologiei desi este o arie foarte importanta in diagnostic, dar din pacate cu foarte putina vizibilitate . Din nefericire, COVID-19 ne-a aratat importanta testelor de diagnostic si implicit a laboratorului de analize medicale.
„Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, primul spital din Moldova ce va dispune din luna Iulie a acestui an de o solutie de ultima generatie pentru automatizarea laboratorului de analize medicale, aceasta fiind doar o prima etapa din ceea ce inseamna automatizare totala a serviciilor paraclinice.
Cobas p612 este instrumentul  pozitionat  in etapa pre-analitica a procesarii analizelor sangvine cea care de altfel ocupa cel mai mult timp din partea specialistilor din laborator si este susceptibila la cele mai multe erori umane. Pentru ca ne-am dorit ca specialistii nostri sa se ocupe de aspectele medicale care conteaza cel mai mult si pentru a preveni erorile umane in zona pre-analitica, am dotat spitalul cu cel mai avansat sistem de procesare pre-analitica integrata, ca urmare a unei proceduri publice cu punere la dispozitie instrument, care are o valoare estimata de peste 2,5 milioane lei”, au transmis reprezentantii unitatii.