Spitalul Judetean de Urgenta Bacau nu va reduce numarul de paturi si nu face disponibilizari de personal

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a anuntat ieri ca nu va fi redus numărul de paturi și nu vor fi disponibilizări de personal, asa cum s-a mentionat in spatiul public. Propunerea de reducere a numărului de paturi din anumite secții medicale cu adresabilitate scăzută a fost înaintată de vechea conducere și respinsă de Consiliul Județean Bacău.

„Obiectivul proiectului de a utiliza resursele materiale, echipamentele, aparatura medicală și resursele umane în mod eficient, pornește de la necesitatea și nevoile reale ale sistemului sanitar românesc și urmărește îmbunătățirea și valorificarea la maxim a capacităților actuale și a reorganizării activității medicale conform cu nevoile pacienților. Pentru a se acoperi nevoile pacienților vor fi relocate o parte din paturile neutilizate, din secțiile în care patologia nu impune spitalizare crescută, către secțiile cu adresabilitate mare cum ar fi: Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Îngrijiri Paliative, etc, asigurându-se în același timp condițiile necesare pentru desfasurarea optimă a activității medicale în toate secțiile”, a precizat conducerea Spitalului Judetean Bacau.

Odată cu finalizarea lucrarilor de modernizare din cadrul ,,Pavilionului Municipal” integrat în structura Spitalului Județean de Urgență Bacău se va crește numărul de paturi cu 336. În această perioadă conducerea actuală a unității a demarat o serie de proiecte în infrastructură, în achiziția de aparatură medicală performantă, în diversificarea serviciilor medicale și în dezvoltarea resurselor umane, pentru creșterea performanței activității medicale.

Conducerea unității își propune să asigure servicii medicale calitativ superioare, accesibile și durabile unui număr cât mai mare de pacienți, în raport cu nevoile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *