Spitalul din Suceava ii readuce pe medicii plecati in strainatate

Sharing is caring!

Investitiile la Spitalul Judetean Suceava continua. Pe langa modernizarea spitalului si eforturi financiare pentru achiztionarea de aparatura noua, conducerea spitalului investeste in capitalul uman.

Medicul Lucian Iacob este din Roman, a facut trei ani de rezidentiat la Sptalul Sf. Spiridon din Iasi dupa care a plecat in Marea Britanie. In ultimii 7 ani a profesat in Irlanda. S-a decis sa revina in Romania datorita salariului bun oferit si a conditiilor optime de a-si practica meseria.

De 6 saptamani, Lucian Iacob lucreaza la Spitalul din Suceava in cadrul comportimentului de chirurgie vasculara. Conducerea unitatii medicale este foarte multumita de colaborarea cu tanarul medic din Roman si sustine ca acesta a venit cu tehnici moderne, reusind sa rezolve pana acum cateva cazuri complexe.

Lucian Iacob – doctor chirurg Spit. Jud. Urg. ‘Sf. Ioan cel Nou”:

“M-am intors in primul rand pentru ca mediul este mult mai prielnic pentru un medic de lucrat in tara, momentan. Sper sa ramana asa. Este prielnic din punct de vedere financiar si al dotarilor. Suntem si platiti si am gasit un spital unde am cu ce lucra. Eu m-am intors anul acesta si prima intentie nu a fost catre un spital universitar desi mi-a fost oferit postul pentru ca nu avea dotarea necesara. Asta e crudul adevar. Dupa 6 luni in privat, fara sa fac patologia mai grea si mai placuta pentru mine am ales un spital de stat si mi-a atras atentia un coleg asupra spitalului Suceava”.  

shares