Spitalul de Urgență Suceava a înființat compartimente de cronici și terapie acută la Nefrologie, Medicină internă și Gastroenterologie

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a modificat structura unor secții, cu menținerea numărului total de 1.200 de paturi autorizate, după ce Consiliul Județean Suceava a aprobat propunerea transmisă în acest sens de unitatea medicală. Schimbările s-au făcut pentru înființarea unor compartimente noi, prin redistribuirea paturilor la nivelul unor secții.

Astfel, în cadrul secției Nefrologie s-a înființat Compartimentul cronici, cu 3 paturi, și Terapie acută, cu 5 paturi. Numărul total de paturi se menține la 28, din care 4 paturi sunt pentru dializă peritoneală, 3 paturi pentru cronici și 5 paturi pentru terapie acută.  

La nivelul secției Medicină Internă numărul de paturi a scăzut de la 59 la 56, prin reducerea numărului de paturi din Compartimentul endocrinologie de la 5 la 2. Diferența de 3 paturi a trecut la secția Gastroenterologie. În cadrul secției s-a înființat Compartimentul cronici, cu 5 paturi. Din cele 56 de paturi, două paturi sunt pentru endocrinologie, 15 paturi pentru hematologie și 5 paturi pentru cronici.

Prin preluarea a 3 paturi de la Medicină Internă, secția Gastroenterologie a ajuns de la 25 la 28 de paturi. Aici s-a înființat Terapia acută, cu 5 paturi.

Conducerea spitalului a operat schimbări și în cadrul secției Pediatrie, care își menține numărul total de 87 paturi, dar două paturi de la Compartimentul psihiatrie pediatrică au trecut la Compartimentul neurologie pediatrică. Astfel, numărul de paturi de la psihiatrie pediatrică a scăzut de la 7 la 5, iar numărul de paturi de la neurologie pediatrică a crescut de la 7 la 9. Din cele 87 de paturi ale secției, 5 sunt pentru terapie acută, 9 sunt pentru neurologie pediatrică, 5 pentru psihiatrie pediatrică și 5 pentru cronici.      

Deliberativul județean a mai aprobat, în ședința de luni, înființarea Compartimentului de electrofiziologie, structură fără paturi, în cadrul secției Cardiologie. Compartimentul în care medicii vor implanta stimulatoare cardiace este în faza de obținere a ultimelor avize pentru intrarea în funcțiune.

Secția Cardiologie are 68 de paturi, din care Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienţilor cardiaci critici (USTACC) are 13 paturi, compartimentul de cardiologie intervențională – 8 paturi și pentru cronici – 5 paturi.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are 1.200 paturi, cu 42 de paturi pentru însoțitori și 71 de paturi pentru spitalizare de zi.