Spitalul de Urgență Iași, prioritate pentru Ministerul Sănătății

foto_spital

Timp de două zile, la Ministerul Sănătății au avut loc discuții pe tema noului Spital Regional de Urgență, care, se va construi la Iași. Au participat reprezentanții Băncii Europene de Investiții, consultanul tehnic, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Consiliului Județean Iași și ai unității de primire a urgențelor.

„Subiectele au vizat strict chestiuni de ordin tehnic, pentru definitivarea draftului studiului de fezabilitate. Săptămâna viitoare, la Iași, va fi prezentat acest studiu și proiectul Spitalului de Urgență, primul dintre cele trei care urmează să se construiască la nivel național. Suntem județul care a înaintat cel mai repede din punct de vedere al documentațiilor solicitate și deja putem spune că se văd rezultatele. Dacă inițial proiectul a plecat de la 600 de paturi, azi am ajuns la o cifra finală de 850, și cred că orice pat în plus înseamnă șansă la viață pentru pacienții în stare gravă”, a spus la finalul discuțiilor, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Vinerea viitoare, echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgență, condusă de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va prezenta la Iași, studiul de fezabilitate al viitoarei unității medicale. Termenul pentru darea în folosință a unității medicale este anul 2023, până atunci, întregul corp medical care va lucra aici va participa la sesiuni speciale de pregătire atât în țară cât și în spitale de profil din Uniunea Europeană.