Spitalul de Recuperare ar putea ingriji pacienții de la Lețcani

spitalul_clinic_de_recuperare

La Spitatul Modular Lețcani au fost sesizate probleme la sistemul termic. Din cauza fluxului mare de oxigen administrat, ușile trebuie lăsate deschise, pentru a evita pericolul de explozie. Astfel, edilii Iașului au luat în calcul transferul bolnaviilor Covid la Spitalul de Recuperare.

Mihai Chirica, primarul Iaşului, a transmis că Spitalul de Recuperare ar putea prelua pacienți de la Spitalul Mobil.

„Spitalul de Recuperare a prezentat un proiect pe care l-am supus şi Consiliului Local privind construirea unei reţele de fluide medicale, inclusiv oxigen, pentru 40 de paturi, prezentându-se inclusiv partea de plinte care ar putea alimenta paturile în momentul în care toată reţeua ar fi funcţională. Valoarea proiectului este una destul de mare, de peste 5 milioane de lei, sumă pe care ne-am angajat să o punem la dispoziţia unităţii pentru a putea răspunde în situaţia în care Spitalul de la Leţcani va intra în incapacitate de funcţionare”, a precizat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

În acest caz, Spitalul de Recuperare va funcționa temporar ca unitate suport Covid. Totodată, unitatea medicală nu are capacitatea de a trata toți internații de la Lețcani.

„Nu face faţă în condiţii optime pentru că staţia de oxigen a fost construită astfel încât să răspundădoar cerinţelor de la secţiile de ATI de la Ortopedie şi cea de ORL, unde aportul de oxigen este unul normal. Condiţiile Covid presupun un volum foarte mare de oxigen astfel încât în momentul de faţă cu greu reuşim să ţinem cele şapte paturi ATI COVID. Mai mult decât atât, am avut şi incidente, cum ar fi faptul că într-o noapte s-a oprit staţia. Am reuşit să acoperind necesarul cu butelii de oxigen. Deci staţia de acolo este suprasolicitată, supraîncărcată şi de aceea stăm într-o alertă permanentă. Practic, vom avea nevoie de o suplimentare a cantităţii de oxigen a staţiei care să deservească inclusiv cele şapte paturi ATI COVID existente acum”, a spus Mihai Chirica.

Ieri, la Iaşi, au fost înregistrate 572 de noi cazuri.