Spitalul de Neurochirurgie, pregatit sa preia cazurile grave de coronavirus

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” este pregătit să spitalizeze până la 54 de pacienți în stare gravă, infectați cu coronavirus, în cazul în care Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu va mai face față numărului de bolnavi cu această patologie.

”În acest moment, pe secția de Terapie Intensivă avem pregătite 16 paturi complet dotate și utilate. Dacă se va impune, le vom suplimenta. Acestea sunt într-un sector separat, circuitul este unul special. Avem asigurat și echipamentul de protecție pentru cadrele medicale. Cu toții știm foarte bine procedurile pe care trebuie să le urmăm odată cu aparția unor astfel de situații. În plus, în urma evoluției cazurilor de coronavirus la nivelul țării noastre, noi am decis sistarea activității medicale de tip ambulatoriu și, totodată, vom primi urgențe din teritoriu doar dacă acestea nu pot fi rezolvate în unitațile medicale de acolo”, a afirmat dr. Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Toate spitalele din subordinea CJ au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea infecției cu coronavirus înăsprind triajul epidemiologic la internarea în unitate.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!