Spitalul de Neurochirurgie din Iași, recunoscut peste hotare

Sunt recunoscuți la nivel național și internațional. Sute de pacienți se află pe listele de așteptare ale Spitalului Nicolae Oblu din Iași. Aceștia sunt programați pentru investigații sau intervenții chirurgicale. Pentru a face față numărului mare de pacienți, conducerea unității intenționează să construiască o nouă clădire pentru a reloca o parte din activitatea medicală.

Sute de persoane din toată țara s-au tratat de boli grave la Spitalul de Neurochirurgie: tumori pe creier, hernii sau traumatisme. Astfel, listele de așteptare pentru intervenții sau investigații clinice sunt interminabile.

„Suntem căutați de pacienți din toată România și din țările limitrofe, mă refer aici la Republica Moldova și Ucraina. Deci din punctul acesta de vedere nu ne putem plânge că nu avem pacienți. De multe ori suntem nevoiți să programăm acești pacienți atât pentru intervențiile chirurgicale, cât și pentru explorările imagistice. Urmează în perioada următoare să desfășurăm activitatea clinică în Laboratorul de Radiochirurgie Gamma Knife”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Având în vedere că unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație, conducerea Spitalului de Neurochirurgie intenționează să construiască o clădire în care să amenajeze două săli de operație. Acestea ar urma să fie duble ca suprafață față de cele existente.

„Corpul de clădire nou a devenit o necesitate din punctul de vedere al activității medicale și asta datorită faptului că sălile de operație sunt depășite din punctul de vedere al funcționalității. Nu mă refer ca circuite, ci ca suprafață pentru că Spitalul deține o tehnologie modernă care ocupă spațiu. O sală de 45 de metri pătrați așa cum sunt în medie, sălile nu mai sunt cuprinzătoare pentru toată această tehnologie care este folosită în intervențiile chirurgicale” a explicat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

În majoritatea intervențiilor chirurgicale se folosesc roboți de ultimă generație.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!