Spitalul de la Letcani va primi la ATI primii pacienti in stare grava

terapie intensiva

Se preconizeaza ca incepand de marti vor fi adusi primii pacienti in stare grava in sectia de terapie intensiva a spitalului mobil de la Letcani. Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, Vasile Cepoi directorul DSP Iasi si Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase au verificat vineri instalatiile de la ATI.

S-a ajuns la concluzia ca trebuie valorificate mai multe butelii de oxigen in cazul in care instalatia de oxigen de la Terapie Intensiva ar putea avea probleme de functionare in perioada urmatoare.

De asemenea, pana la finalul lunii, numarul de bolnavi de la spitalul modular de la Letcani s-ar putea dubla.

„Am intrat in zona cadrelor medicale si am constatat cu bucurie ca erau satisfacute in legatura cu conditiile in care lucreaza. La ora aceasta sunt internati 35 pacienti cu forme usoare cu factori de risc sau forme medii. Am vrea ca pana la sfarsitul acestei luni sa dam in folosinta toate cele 70 paturi destinate pacientilor confirmati cu astfel de forme fizice de boala. Ne straduim sa dam in folosinta pentru ca suntem in curs sa finalizam procedura de angajare conform normelor in vigoare pentru perioada starii de alerta”, a spus Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.