Spitalul de Copii Sf. Maria amendat de 4 ori în ultimele șase luni pentru lipsa autorizației de incendiu

incendiu 2

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au amendat Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași de patru ori în ultimele șase luni. Amenzile au avut valoarea cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. De asemenea, au fost date și 14 avertismente pentru mai multe nereguli.

„Una dintre amenzi a fost pentru lipsa autorizației, una pentru exploatarea necorespunzătoare a fluidelor medicale și două pentru fumat. Referitor la avertismente enumerăm: neverificarea instalației electrice, a celei de stingere, hidranți interiori, uși neconforme la case de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulare, serviciu privat pentru situații de urgență a spitalului neconstituit corespunzător, acces cu dificultate la fațade în urma depozitării materialelor de construcție având în vedere că spitalul e în proces de refacere”, a precizat sublocotenent Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iași, 19 echipaje de intervenție s-au deplasat de urgență pentru lichidarea flăcărilor de la Spitalul Sfânta Maria din Iași.