Spitalul de Copii ”Sf. Maria” a primit echipamente medicale în valoare de peste 110.000 euro din partea unei fundatii

sfanta maria

Asociația Dăruiește Aripi a semnat ieri, 25 octombrie 2022 un contract de sponsorizare de peste 110.000 de euro cu Spitalul “Sf. Maria” din Iași, constând în echipamente medicale de ultimă generație pentru secția de onco-hematologie pediatrică.

Echipamentele achiziționate includ un ecograf performant necesar monitorizării efectelor adverse ale chimioterapiei, în special cele cardiace. Este pentru prima dată când secția dispune de un astfel de ecograf. În plus, spitalul a primit pompe pentru morfină, infuzomate si injectomate, precum și o varietate mare de consumabile specifice tratamentelor moderne și fără durere pentru micii pacienți.

De asemenea, au fost donate laptopuri și multifuncționale pentru personalul medical, iar spațiile dedicate părinților au fost utilate cu dotări noi.

Fondatoarea și președintele Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, a declarat: 

“Secția de onco-hematologie pediatrică a Spitalului “Sf. Maria” din Iași este singura de specialitate care deservește întreaga regiune geografică a Moldovei. Am fost pentru prima oară în această secție în 2018, când am colectat date pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil. Am plecat de acolo cu lacrimi și cu gândul că la un moment dat vom reveni și îi vom ajuta pe acești copii.