Spitalul de copii din Iasi, reabilitat in proportie de 30%

sfanta maria

Spitalul de Copii „Sf. Maria„ din Iasi reabilitat si modernizat in proportie de 30%. Lucrarile la patru dintre etajele tronsonului III au fost finalizate, iar de saptamana viitoare pot fi primiti micutii pacienti. La interior au fost continuate lucrarile de finisare a etajelor superioare, s-au montat corpurile de iluminat si senzorii pentru incendiu.

https://youtu.be/-FGwat4qqHQ

Spitalul de Copii este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova si al doilea ca marime din tara, aici fiind tratati anual peste 50.000 de pacienti din intreaga regiune. Pentru ca micutii sa beneficieze de conditii optime de spitalizare, lucrarile au fost grabite. In cadrul unei conferinte de presa, au fost prezentate primele saloane finalizate la Spitalul de Copii „Sfanta Maria”. Acestea se afla la etajul 7 și etajul 8 de pe primul tronson in care s-au inceput lucrarile de reabilitare ale spitalului.

In plus,  a fost consolidat subsolul si terasa superioara, a fost realizata o noua compartimentare a sectiilor astfel incat acum saloanele au maxim trei paturi.

Maricel Popa- presedintele CJ Iasi

Acest spital are absolut toate specialitatile in pediatrie, mai putin transplantul, dar pe viitor il va avea.

In 2018 am accesat fonduri eurpene de peste 27 milioane de euro si va fi unul dintre cele mai moderne spitale de pediatrie din Romania. La acest spital, ca si noutate instalaţiile de apă şi canalizare . Am pus fibra optica in toate saloanele si fiecare pat va avea fibra optica.

Spatiile detin si un sistem de climatizare eficient energetic prin controlul automat al temperaturii si umiditatii din cladire, de la jaluzelele automate pana la centralele de ventilare si purificare a aerului.

Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii

Aceasta investitie, este o investitie majora pentru judetul Iasi si intreaga Mlodova. Este un prim pas catre normalitate. In mod treptat, facem trecerea din tronsonul I in tronsonul III, incepand de saptamana viitoare.

Tronsonul deja finalizat este dedicat pacientilor de la Gastroenterologie. In principiu, nu sunt multe modificiari facute la nivelul sectiilor. Au fost infiintate grupuri sanitare noi, cate unul la fiecare doua saloane, bai pentru persoane cu dizabilitati, spatii destinate pentru sala de mese, tratament, spatii pentru lenjerie.

dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al spitalului.

La etajul opt va fi Gastroenterologia, la etajul şapte va fi Pediatrie Generală IV, la 6 va fi Clinica a III-a iar la 5, Clinica I. În principiu, menţinem aproximativ aceeaşi repartiţie a secţiilor şi clinicilor OUT

Spitalul de Copii din Iasi dispune de 650 de paturi. Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosinta in anul 1970 au o suprafata utila de peste 18.000 metri patrati si nu au mai fost pana acum reabilitate.

Proiectul „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi” este cel mai mare proiect din regiune si are o valoare toatala  de 27 milioane de euro. De asemenea,  Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii va avea si o unitate de urgențe moderna, de 20 de ori mai mare decat cea actuala si dotata la cele mai inalte standarde.