Spitalul de Copii ar putea avea linie de garda la domiciliu

spital copii

Un proiect privind infiintarea unei linii de garda la domiciliu în specialitatea chirurgie plastica si microchirurgie reconstructivă se va afla miercuri pe masa consilierilor judeteni.

Necesitatea acestuia a fost discutata intre reprezentanții Spitalului de Copii și cei ai Spitalului „Sf. Spiridon” referitoare la preluarea cazurilor de acest tip.

Medicii sustin că unitatea nu poate asigura servicii medicale pacienților de vârsta pediatrică, întrucat nu au disponibile circuite functionale pentru aceasta categorie de vârstă și nu au aparat de ventilație adaptat pentru copii.

În cadrul spitalului Sf. Maria funcționează Compartimentul de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, cu cinci paturi și doi medici angajați cu contract individual de muncă.

Acestia nu pot sa raspunda solicitarilor in afara programului de munca. În garda la domiciliu pot fi cooptați și medici care nu sunt angajați în unitate, dar care sunt confirmați prin ordin al Ministrului Sănătății în specialitatea chirurgie plastică-microchirurgie reconstructiva.

Cheltuielile de personal estimate lunar pentru funcționarea acestei linii de gardă sunt de aproape 15.000 lei.