Spitalul de Boli Infectioase va primi kituri pentru depistarea rapida a coronaviruslui

Sharing is caring!

Ministrul Sănătății a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus in spațiul european.

„Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2% și 4%, față de aprox.17% cât a fost în 2009 în cazul gripei A1H1. În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” are achiziționate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte. De mâine, alte două spitale de boli infecțioase din Iași și Cluj Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri” , a spus Victor Costache.

Ministrul Sănătății a mai subliniat că au fost luate măsuri la nivel național pentru prevenirea și limitarea acestei infecții, iar începând de săptămâna viitoare, personal suplimentar din cadrul direcțiilor de sănătate publică va sprijini poliția de frontieră.

În cadrul Comitetului s-a hotărât realizarea mai multor achiziții de echipament medical, de protecție, izolete, dezinfectant și echipamente de transport pentru constituirea unor stocuri de urgență.

Pana acum, cifrele oficiale sustin ca 17.386 persoane sunt bolnave cu coronavirus iar 362 oameni au decedat.

shares