Spitalul de Boli Infectioase Iași, plin cu bolnavi Covid-19

Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” funcționează la capacitate maximă. Unitatea medicală ingrijeste la nivelul tuturor pavilioanelor pacienti Covid cu forme medii spre severe iar cele doua terapii intensive formele severe si critice. Toti pacientii au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei fiind in proportie de peste 99% nevaccinati.

In momentul de fata, spitalului dispune de 5 locuri de terapie intensiva si doar 10 locuri in cadrul pavilionelor spitalului.

În spitalele suport au inceput deja să fie internați și îngrijiți pacientii care nu mai pot fi absorbiți de Spitalul de Boli Infecțioase. Totodată, mai mulți specialiști au fost detașati la unitățile de sprijin.

„Revin cu indemnul ferm, bazat pe data stiintifice, de a se continua si accelera vaccinarea populatiei dublata de respectarea masurilor de preventie, masuri bagatelizate in ultima perioada. Aceste doua elemente reprezinta singura arma de care dispunem in lupta acerba pe care o continuam neintrerupt de 18 luni.”, a delcarat Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!