Spitalele ieșene nu mai primesc pacienți infectați cu noul COVID-19, din alte județe

Sharing is caring!

Iaşul a ajuns pe locul 3 în clasamentul judeţelor la numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 raportate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Înaintea Iaşului, pe primul loc se clasează judeţul Prahova, cu 72 de noi pacienţi COVID 19, şi Argeş, cu 71.

În acelaşi timp, Terapia Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează la capacitate maximă. În saloanele de confirmaţi din toate spitalele COVID, ieri, erau mai puţin de 20 de paturi libere, din 330.

Dat fiind gradul mare de ocupare al unităţilor medicale COVID şi suport COVID din Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent sâmbătă la Iaşi, a decis ca de acum înainte cazurile asimptomatice şi uşoare provenite din alte judeţe să fie redirecţionate în judeţele de unde vin. „Am evaluat posibilitatea ca un număr de cazuri cu o simtomatologie uşoară şi medie care vin din alte judeţe să poate fi redirecţionate în acele judeţe şi spitalizate acolo, pentru a păstra spitalele din Iaşi efectiv pentru formele severe şi critice”, a spus Nelu Tătaru.

shares