Sperietură azi-noapte la două spitale cu pacienți COVID de la Iași. S-a oprit stația de oxigen

DSC_7324

Avarie gravă la staţia de oxigen care alimentează Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva. Azi-noapte, unul dintre cele două motoare a cedat, iar oxigenul pentru bolnavii COVID a fost administrat de la butelii folosite suplimentar.

“Am luat legătura cu organele competente şi cu firmele de specialitate. S-a intervenit rapid şi prompt, fără ca vreun pacient să aibă de suferit. Problemele au apărut datorită numărului mare de pacienţi care necesită administrare de oxigen”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Niciunul dintre pacienți nu a avut de suferit, au transmis managerii ambelor spitale.

“Vreau să subliniez faptul că nimeni din cei internaţi nu au avut de suferit şi asta pentru că eu şi oamenii de la tehnic au făcut de gardă la staţia de oxigen. În acest moment este în vigoare şi un plan de avarie. În cazul în care se întâmplă cel mai rău scenariu, iar staţia se opreşte, DSP va redirecţiona pacienţi care necesită suport de oxigen la alte unităţi medicale. Sigur, controlăm situaţia, mai aducem concentratoare, butelii de oxigen deci, din acest punct de vedere, nu văd să fie o problemă, dar rămâne această sabie a lui Damocles deasupra noastră”, a spus Radu Crișan, manager la Pneumoftiziologie.