Speranțe în cazul adolescentului de 15 ani, lovit de tren la Vatra Dornei. Medicii nu i-au amputat complet gamba

spitalul de copii sf maria

Gamba adolescentului din Vatra Dornei, care a suferit un accident de tren, luna trecută, nu a fost amputată, dar a fost efectuată o excizie parțială.

Coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi, din cadrul Spitalului pentru Copii, medicul chirurg, Sidonia Susanu, a precizat că de la mijlocul săptămânii viitoare copilul va putea fi externat.

Ea a adăugat că va fi obligatorie o recuperare kinetoterapeutică și sunt speranțe ca în maximum 8 luni piciorul să fie consolidat osos, iar după un an și jumătate sunt speranțe ca acest copil să poată păși din nou.

Sidonia Susanu: ”Copilul se află internat din momentul accidentului. În momentul admiterii în spitalul nostru exisă o informație falsă care este, în mod eronat, diseminată în presă, nu a fost amputată gamba copilului. A avut într-adevăr o excizie parțială a extremității piciorului dar menține în continuare gamba și cel mai probabil miercuri va fi externat în stare foarte bună. Vindecarea tibiei va lua un timp mai lung decât pentru o fractură normală, dar probabil într-un decurs de 6-8 luni se va obține consolidarea coloanei osoase, după care va putea începe încărcarea osamentului afectat.”

Luna trecută, băiatul de 15 a suferit o amputaţie de picior în timp ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CF Vatra Dornei Băi. El a fost transferat cu elicopterul SMURD, la Spitalul pentru Copii ‘Sf. Maria’ din Iaşi, unde medicii i-au replantat piciorul.