Speranța renaște pentru o familie din Botoșani, prin mâinile unui pompier

9c4110ee-5278-45ad-8d84-3b67b21b9fcc

Apropierea Sărbătorii Învierii Domnului nu este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Sunt oameni care privesc viitorul cu lacrimi în ochi și doar un sprijin, uneori neașteptat, le poate reda speranța în suflet.
O familie formată din șase persoane, dintre care doi copii mici, din orașul Flămânzi a trecut prin clipe grele, la începutul lunii martie, atunci când și-a văzut, într-o clipă, casa transformată în scrum, fără posibilitatea de a-și construi singuri un nou cămin.

Încă de atunci, colegul nostru, plutonier adjutant Petru Grigoraș, s-a gândit la ei și și-a propus să le dea o mână de ajutor, cum de altfel a mai făcut și cu alte familii nevoiașe din comunitatea în care trăiește.
Alături de câțiva prieteni din copilărie și cunoscuții din mediul on line, a inițiat pe rețelele de socializare o campanie de strîngere de fonduri pentru reconstrucția casei. Oamenii nu au rămas indiferenți la necazul familiei și au adunat atât bani, cât și materiale de construcție.

La sfârșitul lunii martie casa era deja ridicată, acoperișul, ferestrele, ușile erau montate și o sobă construită.

Oamenii cu suflet care s-au alăturat acestui demers și-au dorit ca familia să petreacă Sfintele Sărbători de Paște în nouă locuință. Însă, mai este mult dr muncă până când casa poate fi locuită, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să fie solidari cu această familie.