Spectacole la Ciurea

lupu

Sarbatorile Comunei Ciurea s-au incheiat ieri, dupa doua zile de spectacole, competitii sportive si momente culturale. Acestea din urma au avut loc in noul camin cultural ce poarta numele Celei Neamtu.

Copiii au fost in centrul atentiei la Serbarile Comunei Ciurea. Elevi de la scolile din comuna Ciurea au oferit momente de dans si cantec.

Cei din Ciurea se mandresc cu ultimele realizari, un camin cultural nou si o biblioteca.

„Azi inauguram un edificiu pentru activitatile culturale din comuna si nu doar activitati cultural. Aici destinatia e de Centru Cultural, dar putem gazdui asa cum deja gazduim activitati ale Asociatiei Cultural Umanitare “Fiii Satelor”, Centrul de Consevare si Promovare a Traditiilor Locale, la fel cu sediul in Caminul Cultural. Casa noua incepand de astazi si pentru corul barbatesc ad-hoc.” a declarat Catalin Lupu, primar com. Ciurea.

Centrul Cultural va purta numele  “Cela Neamtu”, artist recunoscut in tapiseria romaneasca si internationala.

„Astazi dam si numele Centrului Cultural. Va purta numele Celei Neamtu, doamna tapiseriei romanesti, nascuta in Picioru Lupului comuna Ciurea. Este o onoare pentru noi ca s-a oferit sa doneze in Centrul Cultural mare parte din lucrarile de arta ale domniei sale, pe care le are in atrimoniul personal sip e care nu a dorit sa le doneze altor institutii de cultura din tara considerand ca locul lor este la Ciurea, pentru ca ea de aici a plecat in urma cu 60 de ani.” a completat Catalin Lupu, primar com. Ciurea.

Toti cei  prezenti la inaugurare s-au bucurat de  momente artistice cu solisti de muzica populara.