Spectacole, evenimente și expoziții de Ziua Mondială a Teatrului

Gala-FIE_14-iunie-2013_Pro-Image-06_mic

După doi ani în care Ziua Mondială a Teatrului a fost sărbătorită în mediul online, din cauza restricțiilor epidemiologice, teatrul redevine un spațiu central al comunității, în care publicul și cei de pe scenă se bucură împreună de spectacole.

Instituțiile din subordinea Ministerului Culturii organizează, anul acesta, evenimente care pun în prim plan sărbătoarea Thaliei, și ne invită la spectacole, expoziții sau întâlniri cu autori.

„Teatrul, indiferent de forma pe care o îmbracă, este parte a vieții cetății, una dintre artele care ne poartă cu ușurință prin toate stările, ne educă și ne îmbogățește constant. Astăzi este în sărbătoare și vreau să ne oprim pentru o clipă ca să-i conștientizăm valoarea, să apreciem efortul depus pentru noi de truditorii din fața sau de dincolo de cortină și să ne bucurăm că, în aceste vremuri complicate, încă avem posibilitatea să ne bucurăm de un spectacol de teatru. La mulți ani regizorilor, scenografilor, actorilor, mașiniștilor și tuturor celor care au grijă ca magia să fie prezentă în viața noastră!”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește, anual, la data de 27 martie, începând din 1962, când a fost redactat primul mesaj al evenimentului de către Jean Cocteau. De atunci, în fiecare an, o personalitate importantă a lumii este invitată să compună acest mesaj, anul acesta mesajul aparținându-i lui Peter Sellars, regizor de teatru și operă, director de festival.

Pe 27 martie, de la ora 18:00, în foaierul Teatrului Național Iași, publicul va avea ocazia să-l întâlnească pe scriitorul Matei Vișniec, la o ședință de autografe. Evenimentul este organizat cu prilejul recentei apariții editoriale, volumul „Un secol de ceață”, în parteneriat cu Editura Polirom și Cărturești.