Spectacol ieftin! PSD si PNL se acuza reciproc de scumpirea carburantilor

Desi statul castiga enorm de pe urma scumpirii carburantilor, cele doua partide din coalitie se acuza reciproc de umflarea preturilor la pompe. In urma unor comunicate de presa, PSD solicita plafonarea si ii cere ministrului Energiei, Virgil Popescu sa vina cu propuneri de masuri concrete in Coalitie.

„PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor. Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri. Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare”, a transmis PSD intr-un comunicat de presa.

Pe de alta parte, liberalii ii cer ministrului social democrat de la Finante sa actioneze pentru scaderea pretului la pompe.

„Guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, a transmis PNL.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!