Spectacol eveniment cu ocazia sarbatorilor pascale pe site-ul Operei din Iasi

Sharing is caring!

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Opera Naţională Română Iași difuzează astăzi, pe site-ul propriu, www.operaiasi.ro, un spectacol eveniment, „Messa de Requiem”, de Giuseppe Verdi.

Celebra lucrare vocal-simfonică a fosr creată în două etape. Iniţial, Verdi a scris Libera me, ca parte a unei compoziţii de colaborare în memoria compozitorului Gioachino Rossini, decedat în 1868. Peste șase ani, ca urmare a morţii poetului naţional al Italiei, Alessandro Manzoni, Giuseppe Verdi a extins recviemul, care a avut premiera pe 22 mai 1874, la Milano, în Biserica San Marco.

Spectacolul care va fi difuzat în această seară s-a jucat pe scena Operei ieșene pe 5 aprilie 2015. Au interpretat soprana Ana Maria Donose, mezzosoprana Florentina Onică, tenorul Florin Guzgă și basul Daniel Mateianu, alături de Corul și Orchestra Operei Naţionale Române Iași.

Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul american Mark Stringer, care a studiat cu mari personalităţi, printre care și celebrul Leonard Bernstein, și a colaborat cu instituţii renumite, între care se numără și Filarmonica din Viena.

Următorul spectacol al Operei ieșene care va fi difuzat pe site-ul instituţiei este „Valsuri celebre în intepretări coregrafice”. Gala extraorinară de balet, a cărei coregrafie este semnată de Ileana Iliescu, va fi transmisă duminică, de la ora 18:30. Ambele transmisiuni din această săptămână pot fi urmărite gratuit.

shares