Spectacol aviatic in acest week-end la Focsani

Spectacol aviatic pe cerul Municipiului Focșani în perioada 14 – 16 iunie când vor avea loc manifestările organizate cu ocazia aniversării a „112 ani de la primul zbor în Focșani”, în contextul împlinirii a „111 ani de aeronautică militară în România”. Aceasta este a cincea ediție a mitingului organizat la aerodromul din Focșani de către Forțele Aeriene Române.

Manifestările vor începe vineri, 14 iunie, în Piața Unirii din Focșani, de la ora 18.00, când va avea loc deschiderea evenimentului și un survol aerian al avioanelor Forțelor Aeriene.

În cadrul evenimentului va fi organizat și un spectacol omagial de promovare a Forțelor Aeriene și Armatei României, cu participarea Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc și Caravanei specializate a Oficiului personal și mobilizare.

Focșănenii care vor veni în Piața Unirii vor putea vizita standurile de prezentare cu simulatoare de zbor dar și replicile funcționale ale aeroplanelor „Vlaicu II” și „Farman III”, care a zburat la Focșani în urmă cu 112 ani.

Duminică, 16 iunie, focșănenii sunt așteptați în intervalul orar 09.00 – 12.00 la mitingul aviatic care va fi organizat cu ocazia Zilei Porților Deschise la Aerodromul Focșani. În cadrul spectacolului aviatic va fi executat un exercițiu tactic de zbor pentru simularea unui atac aerian asupra aerodromului de la Focșani cu participarea aeronavelor din dotarea Forțelor Aeriene Române. La acest exercițiu vor mai participa structuri aeronautice specializate din Inspectoratul General de Aviație, Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație Civilă și alți operatori aeronautici civili.

În cadrul mitingului, Forțele speciale și structurile de parașutism din subordinea Statului major al Forțelor Aeriene vor desfășura un exercițiu de recuperare a personalului aeronautic căzut în liniile inamicului pe aerodromul Focșani.

Vor putea fi vizitate standurile de prezentare a ofertelor educaționale, unde pot fi admirate simulatoare de zbor precum și aeroplanele „Vlaicu II” și „Farman III – 1909”.

La mitingul aviatic va fi expusă și tehnica de luptă din dotarea marilor unități militare din Garnizoana Focșani dar și tehnica specializată din dotarea structurilor județene din Ministerul Afacerilor Interne.

Primăria Municipiului Focșani va organiza curse speciale de autobuz pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să participe la mitingul aviatic în ziua de duminică, 16 iunie. Plecarea autobuzelor speciale puse la dispoziție de societatea Transport Public va fi de la orele 8,30 și 9,15, din cartierele Sud și Gară. În Sud, autobuzele vor pleca pe traseul Cartier ANL – Plombă – Polivalentă – BIG – Brăilei – stația Peco Sima Beyer. În zona Gării, autobuzele speciale vor circula pe traseul Gară – Centru – Obor – Cuza Vodă – Brăilei – stația Peco Sima Beyer. La întoarcere, autobuzele vor pleca de la stația Peco Sima Beyer la ora 12,30.

Evenimentul aeronautic de la Focșani comemorează misiunile aeriene desfășurate de eroicul Grup 2 Aeronautic sub conducerea maiorului aviator Andrei Popovici împotriva forțelor și mijloacelor aeriene germane și austro-ungare dislocate pe aerodrom în perioada Primului Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *