Spațiu de recreere modern pentru locuitorii din cartierul Tătărași

Municipalitatea ieșeană a demarat un proiect de reabilitare a parcului din zona străzii Ciurchi.

Primarul Mihai Chirica a precizat într-o conferință de presă că studiul de fezabilitate aferent acestui proiect va fi realizat de Dezive & Info SRL Cluj-Napoca, pentru suma de 80.000 lei, fără TVA (95.200 lei, cu TVA). Documentația trebuie realizată în maxim trei luni.

Suprafața totală de teren studiată este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă – 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces – 4.130 metri pătrați.

Restaurarea parcului din strada Ciurchi se impune ca o necesitate, din cauză că spațiul ocupat de plante a devenit inestetic. Plantele existente au crescut și s-au dezvoltat aglomerând zona, iar gazonul, mobilierul urban, aleile, echipamentele sportive și iluminatul lipsesc. Spațiul verde din parc este plantat aleatoriu și nu are un stil bine definit. Nu s-a intervenit cu modificări considerabile, ci doar prin întreținerea vegetației, toaletarea arborilor / arbuștilor și amenajări floricole funcție de anotimp. Odată cu trecerea timpului, aleile și scările s-au degradat considerabil. Ca urmare a faptului că nu s-a investit în această zonă o lungă perioadă de timp, întreg spațiul verde și-a pierdut din farmec necesitând lucrări de modernizare și reabilitare care să pună în valoare zona studiată. Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic.

Proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum și realizarea unui sistem de iluminat ambiental și arhitectural, a unui sistem de irigare și a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!