Spaţii destinate cercetării medicale, atribuite UMF Iaşi

UMF_Iasi

Mai multe spaţii proprietate publică şi aflate în administrarea Spitalului Clinic de Urgenţe “Sfântul Spiridon” vor fi transmise cu drept de folosinţă gratuită Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, pe o durată de minim 10 ani.

Proiectul de hotărâre aprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local de miercuri, 31 octombrie, vizează 3 spaţii aflate în Compartimentul UPU al Spitalului „Sfântul Spiridon”, 4 spaţii ale Institutului de Gastroenterologie şi 8 spaţii din cadrul Ambulatoriului Integrat de Specialitate.

Atribuirea acestor spaţii este necesară implementării de către UMF Iaşi a proiectului “Platforma multidisciplinară de cercetare medicală în regiunea Nord Est”. În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente necesare pentru activitatea de cercetare care să permită identificarea unor metode noi de depistare şi vindecare a unor maladii care au un impact major asupra populaţiei în momentul actual.

Beneficiarii acestui proiect vor fi pacienţii tuturor instituţiilor spitaliceşti ce sunt implicate în impementarea acestei platforme multidisciplinare.