Spania trimite nave de razboi in Marea Mediterana si Marea Neagra

fregata spania

Spania trimite nave de război pentru a consolida forţele navale NATO în Mediterana şi Marea Neagră şi analizează trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria, în încercarea de a descuraja agresiunea Rusiei.

„Rusia nu poate spune nici unei țări ce să facă, așa că NATO va proteja și apăra suveranitatea oricărei țări care poate sau vrea să se alăture NATO”, a spus ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles.

Spania dorește un „răspuns exclusiv diplomatic” pentru a rezolva conflictul pe fondul aducerii trupelor rusești în jurul granițelor Ucrainei. Ucraina a cerut aderarea la NATO dar Rusia se opune ferm.

NATO a respins cererile Moscovei de a nu se extinde mai spre est, pe care Kremlinul le-a folosit ca scuză pentru a-și aduna forțele. Spania este cel mai recent stat membru NATO care a ajutat la consolidarea apărării Ucrainei. Danemarca a spus că trimite o fregată în Marea Baltică, în timp ce SUA le permite aliaților NATO – Estonia, Letonia și Lituania să trimită arme fabricate americane „din inventarele lor pentru a fi folosite de Ucraina”.