Soția lui Cristian Adomnitei a fost pusă șefă de secție la Curtea de Apel București

a538a91a41a53245991afe4ac91fab9c

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis ieri delegarea Sabinei Daniela Adomniței pe funcția de președinte al Secției I penale a Curții de Apel București (CAB). Decizia a fost luată cu 8 voturi „pentru” și 1 „împotrivă”.

Sabina Daniela Adomniței a fost propusă pentru această funcție de președinta Curții de Apel București (CAB), Lia Savonea.

Delegată de la Tribunalul București, Adomniței judecă la CAB dosarul Belina. În acest caz este trimisă în judecată Sevil Shaideh, fost vicepremier al României. Colega de complet a judecătoarei Adomniței este Claudia Jderu, iar pronunțarea definitivă în acest dosar a fost amânată de trei ori până acum.

Judecătoarea este soția lui Cristian Adomniței, fost ministru liberal al Educației, condamnat în 2020 la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 26 ianuarie, la Curtea de Apel Galați.

În noiembrie 2020, fostul ministrul al Educației Cristian Adominței a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care e acuzat că a încercat să mascheze un control de audit.

El a fost trimis în judecată sub acuzațiile de comiterea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și fals intelectual, comise când Cristian Adomniței era președinte al Consiliului Județean Iași. Procurorii l-au acuzat că ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperiseră mai multe nereguli legate de derularea unui contract public semnat între Consiliul Județean şi o firmă de publicitate.În mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să strămute la Curtea de Apel Galați dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată Cristian Adomniței.