Șoseaua Iași-Hlincea, lăsată uitării de autorități

Soseaua Iasi-Hlincea, artera principala care ar putea decongestiona traficul din zona Ciurea – Cug este lasata uitarii de autoritati, de mai bine de 15 ani. Drumul face legatura intre municipiul Iasi si comuna Ciurea si este tranzitat zilnic de sute de soferi care fac slalom printre gropi. Reprezentantii comunei Ciurea transmit că au făcut deja demersurile fata de Consiliul Local Iasi pentru ca strada sa fie reabilitata si sa fie astfel legata cu asfalt de Hlincea. 

Lucrarile la soseaua Iasi – Hlincea ar urma sa inceapa in acest an, iar pana in toamna sa fie gata potrivit primarului comunei Ciurea. Insa pana atunci, soferii sunt nevoiti zilnic sa traverseze gropile si craterele din asfalt.

Șoferii care tranziteaza zilnic zona spun ca sunt satui de aceasta portiune de drum si ca, de cele mai multe ori, prefera ocolească mai mult decat sa isi strice masinile.

Dialog șofer – reporter:

Ș: „Este groaznic.

R: Circulați des cu mașina?

Ș: Zilnic.

R: Și nu vă fărmați masina?

Ș: Ba da, dar eu nu vin pe partea asta. Ocolesc ca sa nu imi stric masina. Aici e groaznic de mers.

R: Cat timp vă ia ca sa ocoliți?

Ș: Un sfert de ora, 20 de minute. Chiar si mai mult in functie de trafic pentru ca zona asta de la capat CUG spre Ciurea este groaznica.” ne-a povestit un șofer.

„Din pacate da pentru ca mai am rude in partea asta si ma duc des. Se duce bucsaraie, se duce pivot, se duce tot. Stricam masinile.

R: De cati ani este asa.

Ș: Il stiu de 15 ani, tot asa este. Și nu s-a făcut nimic.” a mai spus un alt șofer.

Potrivit primarului comunei Ciurea drumul ar urma sa fie reabilitat pana la toamna.

Cătălin Lupu – Primar comuna Ciurea

„Noi am prezentat un proiect de hotarare in Consiliul Local prin care am solicitat aprobarea indicatorilor tehnico – economici si pentru modernizarea strada Olarilor tronson 2, cea care face legătura intre strada deja asfaltata si soseaua Iasi-Hlincea care sigur descarca in zona Bazarului, Târgului de Cherestea. Speram sa reusim intr-un timp relativ rezonabil sa avem si un proiect tehnic si sa avem un constructor pe drum, astfel incat pana la toamna sa putem circula in siguranta pe acel tronson.”

Șoseaua Iasi – Hlincea ar putea decongestiona traficul din zona Visoianu spre CUG, find o alternativa mai rapida de intrare in municipiul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *