Soseaua de Centura, nici macar in chinurile facerii

Sharing is caring!

Se bate pasul pe loc in ceea ce priveste Soseaua de Centura a Iasului. Directorul general al DRDP Iasi sustine ca sunt bani dar nu pot fi folositi intrucat Primaria nu a relocat stalpii de iluminat si utilitatile din zona. In plus, municipalitatea nu are vreun proiect pentru aceste relocari.

Ovidiu Laicu – director general DRDP Iasi: “Din punctul nostru de vedere, al DRDP Iasi, noi am facut tot ce este omeneste posibil ca proiectul sa mearga in continuare. Este in continuare in licitatie, au fost bani alocati pentru aceasta sosea de centura dar singurul lucru care nu a putut fi rezolvat  si acum am blocat licitatia ca sa nu o anulam. Speram ca in ceasul al 14-lea Primaria sa rezolve problemele care au fost stabilite cand au fost si colegii la Prefectura, cand sub medierea domnului prefect fiecare si-a luat un angajament”.

Lucrările pentru finalizarea variantei ocolitoare de trafic greu a Iaşului puteau fi relansate după aproape 7 ani, de la inaugurarea variantei Sud care leagă drumul european E583 de drumul judeţean Iaşi-Vaslui. Doar ca, proiectul soselei de centura ramane viabil doar pe hartie.

“Vreau sa le reamintesc distinsilor domni de la primarie ca proiectul trebuia sa-l faca ei, ei au solicitat 6 benzi, nu noi sa facem pe Bulevardul Poitiers. Am ajuns in anul de gratie 2019 cand banii sunt alocati, sa nu-i putem folosi deoarece oamenii intreaba care participa la licitatie. Eu din august ar fi trebuit sa am proiectarea gata. Au pus intrebari, cine suporta costurile relocarii ca nu i-ati prevazut. Normal ca nu i-am prevazut pentru ca era de datoria Primariei. Daca era o intentie din 2009 pana in 2019, tot aveai timp sa faci dar probabil au fost alte interese, s-au improprietarit unii samsari imobiliari. Le-au dat in culoar si acuma nu mai pot sa-i mute”, a adaugat Ovidiu Laicu, director DRDP Iasi.     

shares